Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Fusilli aglio, olio

czyli z oliwą, czosnkiem i parmezanem

fusilli bezglutenowe (Schär - bardzo smaczny i na pierwszy rzut oka wygląda zupełnie jak zrobiony z pszenicy)

dobra oliwa

kilka ząbków czosnku - posiekanego drobno

sól do smaku

tartego parmezanu albo innego twardego sera np. Grana Padano

Makaron ugotować wg instrukcji na pudełku. Osaczyć na sitku. W szerokim garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć krotko czosnek, posolić do smaku. Wrzucić osaczony makaron, wymieszać i przerzucić na talerz. Posypać parmezanem i gotowe.

Jest jeszcze wersja ognista - dodaje do oliwy i czosnku pokruszonej ostrej papryczki. Ale uwaga! Pali okrutnie!

niedziela, 29 października 2006, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu: