Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Curry z kalafiora, dyni i ziemniaków

 

1/4 kalafiora podzielonego na różyczki

dynia pokrojona w kostkę - objętościowo tyle co kalafiora

2 ziemniaki pokrojone w kostkę

1 cebula pokrojona w "pióra"

olej do smażenia, sól do smaku

kozieradka

czarna gorczyca

mieszanka curry

woda

Olej rozgrzać na patelni razem z kozieradką i gorczycą - uwaga gorczyca strzela, więc trzeba uważać. Na tym trzeba zeszklić cebulę i dorzucić po kolei: ziemniaki i podsmażyć, kalafior i podsmażyć a następnie dynię. Zamieszać, dosypać soli do smaku i curry - tak na oko dałam łyżeczkę albo dwie. Podlać 1/4 szklanki wody, zamieszać i na średnim ogniu, pod przykryciem dusić jakieś 10 min albo do momentu aż ziemniaki będą miękkie.

Już. Dobre wyszło i żółte a żółty kolor poprawia nastrój. :-)

 

środa, 31 października 2007, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
ritalounge
2007/10/31 11:03:03
Bardzo interesujący przepis, przypomina mi kuchnie indyjską. Jadłam samosę z bardzo podobnym nadzieniem. Pozdrawiam!
-
upl
2007/10/31 11:09:24
bo jest inspirowane przez kuchnie indyjska :-) pzdr