Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Szaszłyki z krewetek

Krewetki powinny być surowe - są szaro-bure, gotowane są różowe.
Na grillowej patelni podsmażyłam czosnek na oleju i na to położyłam krewetkowe szaszłyki, które smażą się bardzo szybko - kilka minut z każdej strony.
Kiedy krewetki są już różowe z każdej strony można zabierać się za jedzenie.
Doskonale do nich pasuje ryż, bagietka albo makaron sojowy/ryżowy polany odrobiną sosu sojowego. Można skropić je też sokiem cytryny albo limonki.


czwartek, 15 lipca 2010, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2010/07/15 14:15:04
Uwielbiam krewetki. Chętnie zjadłabym takiego grillowanego szaszłyczka :)
-
justmydelicious
2010/07/15 16:19:35
smakowity kąsek!
-
kubako
2010/07/15 18:36:48
Wyglądają pysznie! Sam dopiero kilka dni temu jadłem bardzo podobne danie. Z tą różnicą, że marynowałem krewetki w soku z cytryny z czosnkiem - pycha!
-
upl
2010/07/15 21:45:58
marynowane musiały byc pyszne :-)