Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Ślimaki po brukselsku

Cariocoles to brukselski przysmak. Morskie ślimaki duszone z cebulą i selerem naciowym w maśle. Pyszne, słone - rozpływają się w ustach. Pycha. Ale 3,5 euro za dziesięć sztuk to granda :/


niedziela, 15 sierpnia 2010, upl
Tagi: ślimaki

Polecane wpisy

  • Frytki idealne

    Jak dla mnie frytki idealne robią Belgowie. Mają specjalne gatunki ziemniaków (w ogóle jest tu dużo więcej rodzajów ziemniaków niż w Polsce) i smażą je też w sp

  • Waterzooi

    Waterzooi to klasyka kuchni flandryjskiej. Gęsta zupa, którą przygotowuje się albo z kurczaka albo z ryb. Ja jadłam ją w restauracji Chez Leontine w Gandawie

  • Frytki po belgijsku

    Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.Ms

  • porównanie mięczaków

    Mięczaki to typ zwierząt, który (po stawonogach) posiada najliczniejszą liczbę przedstawicieli. Mięczaki dzielimy na trzy grupy, z których każda bardzo różni si

  • Śliski temat

    Deszczowy ciepły poranek to jest to, co nie tylko rośliny lubią, ale i ślimaki. Wypełzają ze swoich kryjówek żeby udać się na żer. Pospolite nasze ( przynajmnie

TrackBack
TrackBack URL wpisu: