Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Carciofi alla romana

Właśnie po to warto było tu przyjechać:



Karczochy to rzymski przysmak. Są pyszne - gotowane z dodatkiem cytryny, podane na ciepło z oliwą i ziołami. Ja nie potrafię takich przygotować.

Sałatka z karczochów z serem grana:

sobota, 19 lutego 2011, upl
Tagi: Rzym

Polecane wpisy

  • Pasta, ravioli i cała reszta...

    Warzywne ravioli z sosem z cukinii i pomidorkami: Rigatoni z sosem serowym i kwiatami cukinii: Spaghetti bolognese: Spaghetti carbonara: Lasagne mięsno-pomidoro

  • Zwykłe warzywa z grilla

    A jednak warto je spróbować - z oliwą i octem balsamico. Bakłażan, cukinia, papryka i radicchio (chyba).

  • Rzymskie przysmaki

    Czy w Rzymie można mieć ochotę na inne niż włoskie jedzenie? Nie! Zdecydowanie nie! Penne all arabiata: Saltimbocca: Insalata mista: No i pizza :-) z szynką:

  • Dziennik rzymski (cz. 2)

    Anatomia skrzydeł (według Johna Gibsona) Skrzydła, zdaniem prerafaelitów, wyrastają w połowie łopatek parami: jedno większe, jedno nieco mniejsze poniżej (razem

  • Dziennik rzymski (cz. 1)

    Sześć lat Rzym jak dom. Minęło sześć lat. Przez sześć lat nic się nie zmieniło - mówi Danilo, nasz gospodarz. Jest młodszy od nas i przybija Dziecku piątkę. Cod

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
majanaboxing
2011/02/19 20:46:11
O mniam! No to ja poproszę tak wirtualnie chociaż:-)
-
upl
2011/02/19 20:47:36
Bardzo prosze :)
-
justmydelicious
2011/02/19 21:10:27
ta sałatka zapowiada się nieziemsko!
-
2011/02/20 07:54:56
wloska kuchnia jest pelna smakow i jest taka prosta..za to bardzo ja lubie:)