Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Włoskie antipasti

Włoskie antipasti to jest to od czego warto zacząć obiad. Nie za mało, nie za dużo.
Salami, mozzarella di bufala, grillowany bakłażan i grillowana cukinia szynka parmeńska:




I świeże ostrygi:

piątek, 18 lutego 2011, upl
Tagi: Rzym

Polecane wpisy

  • Pasta, ravioli i cała reszta...

    Warzywne ravioli z sosem z cukinii i pomidorkami: Rigatoni z sosem serowym i kwiatami cukinii: Spaghetti bolognese: Spaghetti carbonara: Lasagne mięsno-pomidoro

  • Żydowskie przysmaki Rzymu

    Na terenie dawnego rzymskiego getta, zaraz za synagogą, trafiliśmy do koszernej restauracji. Mają certyfikaty i żydowskie przysmaki. Nawet carbonara i saltimboc

  • Rzymskie przysmaki

    Czy w Rzymie można mieć ochotę na inne niż włoskie jedzenie? Nie! Zdecydowanie nie! Penne all arabiata: Saltimbocca: Insalata mista: No i pizza :-) z szynką:

  • Dziennik rzymski (cz. 2)

    Anatomia skrzydeł (według Johna Gibsona) Skrzydła, zdaniem prerafaelitów, wyrastają w połowie łopatek parami: jedno większe, jedno nieco mniejsze poniżej (razem

  • Dziennik rzymski (cz. 1)

    Sześć lat Rzym jak dom. Minęło sześć lat. Przez sześć lat nic się nie zmieniło - mówi Danilo, nasz gospodarz. Jest młodszy od nas i przybija Dziecku piątkę. Cod

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
Gość: Kubełek Smakowy, *.tktelekom.pl
2011/02/18 21:32:29
Lekka rozgrzewka i umilenie czasu oczekiwania zawsze się przyda. Szynka parmeńska jest świetna, ale niestety bardzo droga.
-
2011/02/20 07:50:23
oj, to wzystko to moje ulubione przekaski:)