Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Weekendowe naleśniki z twarożkiem

 nalesniknalesniknalesniknalesniknalesnik

200-230 g mąki pszennej (ja dodaję jeszcze łyżkę lub dwie mąki żytniej razowej)

250 ml wody - może być gazowana

250 ml mleka

spora szczypta soli

2 albo 3 jajka

olej do smażenia

Z tych składników zmiksowałam ciasto - bardzo dokładnie, tak żeby nie było grudek. Ciasto musi mieć konsystencję śmietany. Kiedyś robiłam to ręcznie w misce, za pomocą trzepaczki, ale od kiedy odkryłam, że szybciej i lepiej jest w blenderze stojącym, używam już tylko jego.

Farsz do naleśników zrobiłam z tłustego twarożku, kilku łyżek gęstej śmietany, rodzynek i odrobiny cukru. Wystarczy wszystko wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.

niedziela, 23 października 2011, upl
Tagi: jajka rodzynki

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
ugotujmy
2011/10/23 10:03:03
przyjemnie tak zaczynać dzień.
-
2011/10/23 10:07:04
Boskie! :) Z rodzynkami ,oj mniam! :))
-
Gość: panna_ce, *.dynamic.chello.pl
2011/10/23 15:02:18
pyszna klasyka :)
-
Gość: kaczanka, 212.160.148.*
2011/11/03 15:06:58
Jakbys dała jeszcze zdjęcie pustego to było jak w programach Ricka Steina ;)
-
upl
2011/11/03 15:15:58
na gorze gest pusty ;-)