Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Cukinia z tofu w miso

Błyskawiczne, szybkie i pyszne danie.

cukinia z tofu i miso

Potrzebna będzie 1 cukinia

trochę pasty miso

tofu - najlepiej twarde

łyżka mirin

czarny sezam do posypania całości

 Cukinie okroiłam w spore kawałki - lekko poddusiłam na niewielkiej ilości oleju. Dolałam też trochę mirinu - cukinia musi nieco zmięknąć.

Następnie dodałam pasty miso - rozrobionej z niewielką ilością wody. Dusiłam kilka minut, ale nie doprowadzałam do wrzenia.

Przełożyłam do miski, na wierzchu położyłam tofu i posypałam sezamem. To wszystko.

poniedziałek, 30 kwietnia 2012, upl
Tagi: miso tofu cukinia

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2012/04/30 23:17:00
o! ciekawe:) ani specjalnie tofu w kuchni nie używam, ani miso.....czas nadrobić ;)
-
upl
2012/05/02 19:35:23
Tofu jest genialne :) pasuje do wszystkiego... I mozna z nim zrobic wszystko. Nawet mozna go zgrillowac. Ten twardy oczywiscie :)