Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Pudding ryżowy z wanilią

pudding ryżowypudding ryżowy

filiżanka ryżu na risotto

filiżanka mleka - pół na pół z wodą

łyżeczka masła

szczypta soli

niepełna łyżka cukru trzcinowego - można ppominąć

łyżeczka albo dwie ekstraktu waniliowego

cukier trzcinowy do posypania ryżu

Ugotowałam ryż na miękko w mleku i wodzie z dodatkiem szczypty soli i cukrem. Dodałam do tego masła - wymieszałam i dodałam ekstrakt.

Ugotowany ryż przełożyłam do miski - posypałam cukrem trzcinowym i "przypaliłam" palnikiem do creme brule.

Gotowe. Można podać z konfiturą truskawkowo-rabarbarową.

sobota, 09 czerwca 2012, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu: