Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Sorbet truskawkowy

 sorbet truskawkowy

ok. 500 g truskawek

około pół szklanki cukru - można mniej lub więcej - w zależności od tego jak słodkie są truskawki

2 łyżki soku z cytryny

Wszystkie składniki zmiksowałam na gładki mus. Wstawiłam całość do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Następnie przelałam masę do sorbetiery. Trzeba tak długo pozwolić masie się mieszać i mrozić, aż osiągnie odpowiednią konsystencję. Można jeść od razu albo przełożyć do plastikowego pojemnika i schować do zamrażalnika. Ja postanowiłam zrobić "lody na patyku" i ukręcone lody włożyłam do foremek na lody - takich zwykłych z IKEI. Zamroziłam i po kilku godzinach były gotowe.

sorbet truskawkowysorbet truskawkowy

niedziela, 10 czerwca 2012, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
majanaboxing
2012/06/10 11:52:29
pychota :) uwielbiam.