Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Chińska sałatka z zielonych szparagów

szparagi po chinsku

pęczek zielonych szparagów - jak najcieńszych

2 łyżeczki sosu sojowego

1/2 łyżeczki cukru

łyżeczka oleju sezamowego

łyżeczka octu winnego

łyżeczka nasion sezamu

Szparagi ugotowałam na wrzątku - krótko - 2-3 minuty. Przełożyłam na papier kuchenny, żeby osączyć z wody. Do dużej miski wlałam składniki na sos, wymieszałam i dodałam szparagi. Wymieszałam i odstawiłam na 30 minut. Tuż przed podaniem można posypać sezamem. Gotowe.

środa, 04 lipca 2012, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
majanaboxing
2012/07/04 20:33:52
Lubię szparagi.Fajna ta sałatka:)