Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Faszerowane kwiaty cukinii

Proste i smaczne. Trzeba tylko kupić/zdobyć kwiaty cukinii.

kwiat cukinii

Kupić kremowy twarożek, czosnek i na przykład bazylię albo miętę. Serek zmiksowałam z czosnkiem, solą i ziołami. Nafaszerowałam nim kwiaty cukinii i zjadłam. Ale można je jeszcze usmażyć - saute na gorącym oleju albo dodatkowo zamoczone w cieście naleśnikowym.

Ja wybrałam wersję light. Jedyne na co trzeba uważać to na to by kwiaty dobrze wypłukać z piasku. No i nie zniszczyć kwiatów.

kwiat cukinii

czwartek, 23 sierpnia 2012, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2012/08/23 09:18:31
Są piękne! Pyszne z całą pewnością. Posiałam sobie kiedyś i dzięki temu mogłam spróbować, muszę spróbować jeszcze raz, bo pomimo tego, że kilka kwiatków było to raczej bonanzy nie było.
-
Gość: super-PoP, *.spitfireuk.net
2012/08/23 11:43:10
smazone kwiaty ogorka... albo czarnego bzu... smak wakacji we Florencji... aaah i risotto z pokrzywami no i oczywiscie florenckie minestrone z kwiatami. Magia.
-
2012/08/26 17:41:34
No właśnie z ich zdobyciem/kupieniem jest największa trudność. W następnym roku urządzimy polowanie i już;)
-
upl
2012/08/31 21:13:43
Ja zupelnie przez przypadek nanie "wpadlam" na lokalnym bazarze i szybko kupilam :)
-
onnemort
2012/09/05 20:05:33
wyglada raczej jak dzieło sztuki niż jedzenie :)
-
upl
2012/09/05 20:29:07
dzieki onnemort :-) trzeba tylko uważać by ich nie zniszczyc podczas faszerowania
-
jasna8
2012/09/10 20:30:15
Tak normalnie na żywca zjeść ?
-
upl
2012/09/11 09:38:16
mozna usmazyc
ale "na zywca" tez sa dobre
nigdy nie jadlas kwiatkow? stokrotek? platkow hryzantem czy bzu? ;-)
-
Gość: iwka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/09/16 23:59:43
Raduje wzrok barwą, serce finezją smaku a duszę zmysłową kunsztownością dania. Dla ludzi z fantazją i marzeniami, bo raj na talerzu to raj, który jest bliski ale nie dla każdego... Uchwytny, ale trzeba umieć po niego sięgnąć...
-
upl
2012/09/17 09:23:25
iwka - pieknie napisane :-)
-
Gość: , 193.188.198.*
2012/09/19 21:11:20
fajny przepis i pomysł!
-
Gość: asik, 193.188.198.*
2012/09/19 21:11:58
super przepis i pomysł
-
2012/09/20 15:19:16
Proszę wybaczyć porównanie, ale na małym zdjęciu to było jak z kadru "Obcy", obojetnie której części. Tak wygląda pięknie.

Pozdrawiam
-
upl
2012/09/20 15:23:02
nieee obcy nie byl taki kolorowy ;-)
-
2012/09/29 21:31:03
Wygląda bardzo ciekawie ...
-
upl
2012/09/29 23:29:19
Anytsujx a smakuje jeszcze lepiej ;)
-
2012/10/12 13:07:20
wow, wyglądają nieziemsko
-
upl
2012/10/12 13:19:21
dzięki enkacrochet - smakuje jeszcze lepiej ;-)