Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Kokosowy pudding z tapioki

Ugotowana tapioka przypomina przezroczyste perełki. Jest lekkostrawna i bezglutenowa.

 pudding z tapioki

Tapiokę ugotowałam według instrukcji na opakowaniu - 2 łyżki tapioki wrzuciłam do 12 łyżek wrzącego płynu (zamiast wody użyłam mleka kokosowego zmieszanego z krowim i dodałam pól łyżki cukru trzcinowego. Mleko kokosowe jest gęste - można w razie potrzeby dolać więcej zwykłego mleka albo wody) i gotowałam około 10 minut. Tapioka jest gotowa, kiedy perełki robią się szkliste, przeźroczyste. Na wierzch kilka malin i śniadanie gotowe. Lepki, gęsty i kokosowy pudding w 15 minut :-)

sobota, 18 sierpnia 2012, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
shinawa
2012/08/18 10:50:31
wygląda cudownie :)
-
upl
2012/08/18 11:22:25
I smakuje rewelacyjnie :)
-
2012/08/21 10:57:05
kokosowa tapioka z przecierem z mango i passiflory!... deser na kazde przyjecie. Zawsze wyglada rewelacyjnie i smakuje nieziemsko, zwlaszcza jesli podaje go po tajskim posilku.
-
upl
2012/08/21 12:56:23
ooooo tak tak - mango - kokos - passiflora - tylko z ta ostatnia cienko w Polsce - tzn cienko z dobra :(
-
2012/08/22 12:33:42
Uwielbiam tapioke. Szkoda tylko, ze jest tak obrzydliwie wysoka w weglowodany bo moglbym ja jesc codziennie. Ostatnio chodzi za mna zrobienie puddingu z tapioki z wanilia i whisky ale, ze po przeczytaniu Twojego wpisu ad razu zrobilem wersje z mango i moj poziom przyjmowanych weglowodanow wyszedl ok 3,000 ponad norme :D
-
2012/08/24 12:13:11
Też uwielbiam tapiokę, musze sobie koniecznie zamówić.
-
Gość: vespertinee, *.dynamic.chello.pl
2012/12/19 23:56:07
O, to tapioka tak szybko się robi? Zalega mi jej opakowanie w szafce...
-
upl
2012/12/20 07:49:32
Vespertinee - sa rozne rodzaje tapioki. Niektore trzeba moczyc cala noc. Trzeba koniecznie sprawdzic na opakowaniu.
-
Gość: Joanna, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/12/21 16:25:53
Wygląda apetycznie..
Nigdy nie miałam odczynienia z tapioką, czas na wypróbowanie.

Zaczynam blogowanie, zapraszam do siebie
garnkowefanaberie.blogspot.com