Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Sorbet malinowy

 sorbet malinowysorbet malinowy

ok. 500 g malin

około 1/4 szklanki drobnego cukru

2 łyżki soku z cytryny

Wszystkie składniki zmiksowałam na gładki mus. Wstawiłam całość do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Następnie przelałam masę do sorbetiery. Trzeba tak długo pozwolić masie się mieszać i mrozić, aż osiągnie odpowiednią konsystencję. Można jeść od razu albo przełożyć do plastikowego pojemnika i schować do zamrażalnika.

Ja zrobiłam "lody na patyku" - masę przełożyłam do foremek na lody z IKEI. Zamroziłam i po kilku godzinach były gotowe lody na patyku w wersji light i dietetycznej.

PS: Można też do sorbetu dodać naturalnego, niekwaśnego jogurtu i wtedy mamy doskonałe lody.



piątek, 10 sierpnia 2012, upl
Tagi: jogurt maliny

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu: