Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Mus z jabłek i pigwy

pigwa i jabłka

1 pigwa

3 jabłka

cukier - około pół szklanki

sok z 1 cytryny

Pigwę umyłam i pokroiłam w ćwiartki, wycięłam gniazda nasienne i starłam ją na tarce o grubych oczkach. Dodałam jabłka - obrane, bez gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę. Zasypałam cukrem, dodałam soku z cytryny i podgrzałam - musi "zabulgotać".

Obniżyłam moc do minimum i pod przykryciem gotowałam aż powstanie gładki mus, czyli około 2 godzin. Można i krócej.

piątek, 12 października 2012, upl
Tagi: jabłka pigwa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
handemande1507
2012/10/12 08:05:51
Super brzmi ;)


Zapraszam do siebie na bloga: handemande.blox.pl
-
majanaboxing
2012/10/12 17:24:54
Ten mus na pewno smakuje wyśmienicie. A ja tak dawno nie jadłam pigwy,oj dawno.
-
upl
2012/10/12 19:24:27
Majano jest slodko-kwasno-lekko-cierpki :) pycha