Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Wiedeńskie śniadanie

jajka po wiedensku

jajka po wiedensku

jajka po wiedensku

2 jajka w szklance

łyżeczka masła

szczypiorek

sól i pieprz do smaku

do żaroodpornej szklanki/miseczki wbiłam jajka, dodałam masło

wstawiłam do garnka z wrzątkiem i gotowałam na średnim ogniu, póki białko się nie ścięło

posypałam solą i pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem

kawałek bułki z masłem

szynka i dżem

śniadanie idealne

czwartek, 14 marca 2013, upl
Tagi: jajka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
janiolka
2013/03/18 08:37:40
w końcu się dowiedziałam, jak się to robi! :)
-
2013/03/21 14:02:23
U mnie sie to nazywa "Coddled Egg" i na targach staroci mozna wygrzebac imponujace naczynka z poreclany, bogato zdobione roznymi ornamentami.
Swietna sprawa. Ja czasami wrzucam paseczki wedzonego lososia albo podsmazone chorizo :)
-
upl
2013/03/21 14:04:38
oj ja tez chce takie naczynie ;-)