Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

T-bone steak

Po ostatniej wizycie na bazarze na Polnej w Beskidzkim Wypasie nie mogłam przestać myśleć o pięknym T-bone steku. Jako, że ten weekend mam niestety pracujący - mąż postanowił mi go "osłodzić" kilogramem mięsa z kością - z jednej rostbef - z drugiej polędwica:

t bone

10 sekund z każdej strony na bardzo rozgrzanej patelni

potem po 4 minuty z każdej strony obsmażyć

no i 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C

t bone

niedziela, 02 czerwca 2013, upl
Tagi: wołowina

Polecane wpisy

  • Bok choy z wołowiną

    To danie to mój ostatni przegląd lodówki. Bardzo udany zresztą :-) dwie duże kapusty chińskie - bok choy (przed smażeniem wrzuciłam ją na 10 sekund do wrzątku)

  • Niedzielne hamburgery

    Przepis z książki Ferrana Adrii. Mój składał się z bułki, mięsa, pomidora, rukoli, cebuli i soli oraz pieprzu: Ale można i tradycyjnie: bułka, mięso, ser, cebul

  • Niedzielne steki idealne

    To były steki idealne. Przygotowane z miłością i z najlepszego mięsa. Polska polędwica wołowa, kupiona na Polnej (Warszawa) w sklepie Beskidzki Wypas. Miękka i

  • Klopsiki Tex-Mex

    Tex-Mex jest połączeniem kuchni Stanów Zjednoczonych z kuchnią Meksyku, które jest typowe dla amerykańskiego stanu Teksas. Charakteryzuje się potrawami z fasol

  • Węgierski gulasz de Luxe

    Węgierski gulasz de Luxe (Különleges gulyás) to łatwe w przygotowaniu, pyszne i pożywne danie, idealne na chłodne wieczory. Przepis na podstawie

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2013/06/03 12:32:13
poemat.