Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Miętowy chłodnik ogórkowy

Zupa zwalczająca upał, a na dodatek prosta i szybka, no i tania. Same zalety! Przede wszystkim jest smaczna.

chłodnik ogórkowo-miętowy

chłodnik ogórkowo-miętowy

pół na pół jogurt z kefirem - ja użyłam 300 ml kefiru i 300 ml jogurtu

6-8 małych ogórków - startych na tarce o grubych oczkach

1-2 rzodkiewki, starte

sól i pieprz do smaku

sporo siekanej mięty

siekanego koperku

siekanego szczypiorku

(można dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku)

dwa pomidorki do ozdoby i kilka listków mięty

Właściwie to żadna filozofia: trzeba wymieszać kefir z jogurtem - dodać całą resztę składników i wymieszać. Ozdobić pomidorkami i listkami mięty i gotowe.

Smacznego!

środa, 07 sierpnia 2013, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2013/08/07 14:37:04
O tak. Chlodnik. Zrobie ale nie dam czosnku bo obawiam sie, ze bedzie smakowalo jak taztzik.
-
upl
2013/08/07 15:27:55
ja tez nie dalam
ale moze nastepnym razem ;-)
-
Gość: aniap., *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/08/10 08:31:55
a ja dodaję czosnek, oliwę z oliwek i orzechy włoskie, mniam