Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Śledzie w sherry

śledzie w sherry

dobre, prawdziwe i tłuste śledzie moczone w sherry

czerwona cebula pokrojona w cienkie talarki

koperek 

Wystarczy śledzie pokroić - dowolnie - udekorować koperkiem i cebulą. Gotowe.

W sumie miały być rolmopsy, ale śledzie były tak dobre, że nie trzeba było ich w żaden sposób "poprawiać". Minimum dodatków, maksimum smaku.

poniedziałek, 21 kwietnia 2014, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
Gość: Aneta, 87.113.61.*
2014/05/26 13:21:31
Prosze o podanie czasu tej marynaty sledzi w sherry?Przepis i zdjecie wyglada bardzo ciekawie i chcialabym go zrobic.
-
upl
2014/05/26 15:02:44
Śledzie kupiłam już gotowe - zamarynowane - w sklepie Kuchnie świata. Były lekko słodkawe, więc domyślam się,że moczone je w mieszance sherry z cukrem i odrobiną soli. Wydaje mi się, że czułam ziele angielskie. To by sie nawet zgadzalo, to dunski sposób na marynate sledzi. Nie potrafie tylko powiedziec jak długo trzeba je moczyć.