Przepisami trzeba się dzielić


Blog niesponsorowany! Proszę nie wysyłać mi ofert umieszczenia reklam na blogu. Nie jestem nimi zainteresowana :-)

upl@gazeta.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Śledzie wielkanocne w oleju i z cebulką

Śledzie w oleju z cebulką

śledź w olejuśledź w olejuśledź w olejuśledź w oleju

płaty śledziowe - ale prawdziwe śledzie, nie a la matias czy z tacki pewnej niemieckiej firmy

najlepsze byłyby matjasy, ale w Polsce ciężko je dostać

wymoczone płaty (w zależności od zasolenia trzeba je moczyć w mleku od 2 do 12 godzin) pokroiłam w niewielkie kawałki

Zalałam dobrej jakości olejem bezsmakowym i zasypałam dużą ilością cebuli posiekanej w drobną kostkę. Odstawiłam na co najmniej godzinę.

sobota, 19 kwietnia 2014, upl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
majanaboxing
2014/04/19 22:05:17
Jedno z najlepszych połączeń - po prostu śledzik z cebulką, uwielbiam!:)
-
sylwia.smakosz
2014/09/23 19:06:23
Wygląda wspaniale, tak pewnie też smakuje